Ga naar hoofdinhoud

Spierings weg bij ForFarmers, Wolleswinkel nieuwe CEO

Theo Spierings legt vanwege gezondheidsredenen en privéomstandigheden per direct zijn functie als algemeen directeur bij ForFarmers neer. Medebestuurder Pieter Wolleswinkel is per 3 april 2023 benoemd als nieuwe algemeen directeur.

Spierings werd op 17 januari 2023 benoemd tot lid en tevens CEO van de raad van bestuur van ForFarmers voor de duur van één jaar. Spierings volgde de net gestarte Chris Deen op. Oktober vorig jaar moest Deen eveneens vanwege gezondheidsredenen zijn werk als algemeen directeur neerleggen.

Waardevolle bijdrage

“Wij betreuren het zeer dat Theo genoodzaakt is zijn functie neer te leggen”, zegt Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de raad van commissarissen. “Hij heeft in de afgelopen maanden belangrijke accenten gelegd in de implementatie van de eind vorig jaar bekendgemaakte herziene strategie. Zijn kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en transformatie zijn hierbij waardevol geweest. Wij danken Theo voor zijn inbreng en wensen hem het allerbeste toe.”

Opvolging

Pieter Wolleswinkel, op dit moment reeds lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor ForFarmers Nederland, heeft in het afgelopen jaar tijdelijk CEO-taken waargenomen en zich volgens Van Nieuwenhuizen bewezen als solide bestuurder. “Met de benoeming van Pieter tot CEO waarborgen we continuïteit, kennis en internationale ervaring in de raad van bestuur.”

Rob Kiers nieuw bestuurslid

Tevens heeft de raad van commissarissen besloten Rob Kiers voor te dragen als lid van de raad van bestuur van ForFarmers, zodat deze weer uit drie leden zal gaan bestaan. Hiervoor zal op korte termijn een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders worden uitgeschreven.

“We kennen Rob, in zijn positie als Director M&A en Strategy, als een gedreven professional en zijn ervan overtuigd dat hij uitstekend past in bestuursteam onder leiderschap van Pieter”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback