Ga naar hoofdinhoud

Victam International opnieuw tegelijk met VIV Europe

Foto: Victam International.

Victam International viert haar zestigste verjaardag van 2 tot en met 4 juni 2026 in Jaarbeurs Utrecht. Deze beurs stond aanvankelijk gepland voor volgend jaar, maar om de beurs tegelijk met VIV Europe plaats te kunnen laten vinden is gekozen voor deze data in 2026. De samenwerking met VIV Europe vond in 2022 voor de eerste keer plaats.   

Door samen te werken met VIV Europe wil Victam International de synergie tussen de twee evenementen bevorderen en zo een naadloze ervaring creëren voor zowel bezoekers als exposanten.

Focus op innovatie

Deze strategische keuze onderstreept volgens Victam de toewijding aan het maximaliseren van waarde en het faciliteren van betekenisvolle verbindingen binnen de sector. “Als het vlaggenschipevenement van ons portfolio staat Victam International bekend om zijn niet-aflatende focus op innovatie en uitmuntendheid”, zegt Victam-directeur Sebas van den Ende.

Tijdens het evenement worden de 4-jaarlijkse innovatieprijzen voor Feed Technology en Flour Milling Technology uitgereikt.

Jubileum

De editie van 2026 heeft een bijzondere betekenis omdat Victam de 60ste verjaardag van het evenement viert. “Deze bijzondere mijlpaal onderstreept onze toewijding aan het bevorderen van de industrie en het stimuleren van vooruitgang voor de komende zestig jaar en daarna”, zegt Van den Ende.

Nieuwe hallen

Victam International 2026 vindt plaats in vernieuwde beurshallen, waardoor een verbeterde tentoonstellingsruimte en een nieuwe toewijzing van stands en interactieve ruimtes mogelijk zijn. “Dit weerspiegelt onze voortdurende inspanningen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag en de veranderende behoeften van onze exposanten en bezoekers.”

Grapas Europe

Ook Grapas Europe zal gelijktijdig plaatsvinden. Grapas richt zich op geavanceerde technologieën voor het malen van meel, maar ook op het verheffen van graan, rijst en mais, en omvat opslag- en distributieoplossingen.

Conferenties

Naast de beurs zal er parallel een uitgebreid conferentieprogramma plaatsvinden, waarin actuele onderwerpen en trends in de branche aan de orde komen. Dit format stimuleert zinvolle discussies en samenwerking tussen bezoekers, wetenschappers en exposanten, waardoor de uitwisseling van ideeën en oplossingen wordt bevorderd.

Reeds bevestigde conferenties zijn de International Feed Technology Conference georganiseerd door de Universiteit van Wageningen en de twee conferenties Feed Milling Maximized en Flour Milling Maximized van uitgeverij Perendale.

Belangrijke mijlpaal

“Victam International 2026 markeert een belangrijke mijlpaal in onze reis. We zijn verheugd om ons 60-jarig jubileum te vieren met een speciale editie die de nieuwste innovaties laat zien en de samenwerking binnen de industrie bevordert. Door samen te werken met VIV Europe streven we ernaar een synergetische omgeving te creëren die de kansen voor alle deelnemers maximaliseert.”

Verkoop standruimte start begin juni

De verkoop van standruimte voor Victam International 2026 start in de eerste week van juni. Exposanten met speciale verzoeken worden aangemoedigd om vooraf contact op te nemen met het organisatiecomité om er zeker van te zijn dat aan hun behoeften wordt voldaan, vooral omdat voor het evenement nieuwe hallen worden gebruikt.

Cijfers 2022

De laatste editie van het evenement in 2022 trok 256 exposanten en 7.239 bezoekers van over de hele wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief