Ga naar hoofdinhoud

Studenten diervoeding ontvangen BSD-studiebeurs

Dit jaar ontvingen 15 studenten een studiebeurs. Foto: Stichting BSD.

15 studenten diervoeding – waarvan 5 hbo-studenten en 10 WUR-studenten – hebben donderdagmiddag 28 september tijdens een feestelijke uitreiking in De Verspillingsfabriek in Veghel de studiebeurs van Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) ontvangen.

Tijdens de BSD-studiebeurs uitreiking ontvingen de studenten een bos bloemen én een jaarabonnement van vakblad De Molenaar.

BSD-studiebeurs voor WUR-studenten

Met de studiebeurzen biedt de stichting de studenten een goede start en een ingang naar het bedrijfsleven aan. Daarnaast biedt de stichting ook een groot netwerk. De stichting reikt elk jaar studiebeurzen uit aan studenten die zich tijdens hun studie Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit specialiseren in de richting diervoeding.

Feed community

“Deze groep van 15 studenten in dit studiejaar kunnen zich weer voegen bij het illustere gezelschap van 189 Young Feed Professionals die de afgelopen jaren een feed community zijn gaan vormen”, zegt BSD-voorzitter Henk Flipsen. “Dat is erg belangrijk voor onze sector. Deze studenten vormen een selecte groep met prachtige carrièrekansen in onze uitdagende diervoedersector.”

BSD-studiebeurs voor hbo-studenten

Stichting BSD reikte dit jaar studiebeurzen uit aan 5 hbo-studenten. De BSD-studiebeurs (hbo) bestaat uit een bedrag van maximaal € 1000,- die mag worden besteed aan diervoeding gerelateerde activiteiten. De stichting hoopt de komende jaren meer hbo-studenten te enthousiasmeren voor de diervoedersector en meer hbo-studenten aan te trekken voor een BSD-studiebeurs.

BSD-studiebeurs

Elk jaar kent de Stichting BSD studiebeurzen toe aan studenten die geselecteerd zijn uit een grote groep aanmeldingen. Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van de studenten, maar natuurlijk ook de behaalde studieresultaten. De beurzen bestaan uit een vast bedrag en daarbovenop een geldbedrag dat kan worden besteed aan activiteiten die tot verdieping leiden.

Vergrootglas

“De studenten die we dit jaar gesproken hebben realiseren zich dat de huidige veehouderij in Nederland onder het vergrootglas ligt”, zegt bestuurslid Nico de Vos. “Ze realiseren zich dat we in Nederland vaak een voorbeeldfunctie hebben gehad voor de wereld, maar dat zeker in Nederland gevraagd wordt naar een andere kijk. Door de BSD-studiebeurs hopen we hen meer inzicht en mogelijkheden te geven om te komen tot oplossingen en kansen.”

Toekomstbestendige diervoedersector

De voorlichtings- en wervingscampagne van de stichting bestaat onder meer uit het aanbieden van beurzen, stages en gastcolleges. De stichting is een initiatief van de diervoedersector in Nederland. De bestuurders van Stichting BSD opereren op persoonlijke titel en hebben een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Zij zijn werkzaam voor de diervoederindustrie, onderzoeksinstellingen of werknemersorganisaties. De behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers wordt breed gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback