Ga naar hoofdinhoud

Boerenbond Deurne groeit door

Boerenbond Deurne ontwikkelde zich ook over boekjaar 2008 uiterst positief. Het geheel aan diervoederverkopen steeg met 9,4 procent naar ruim 600.000 ton. Totaal werd een jaaromzet van 267 miljoen euro gerealiseerd, een stijging van 37,6 procent. 
Om de afnemers niet met extra kosten te belasten, werd de marge op de pro­ductie van diervoeders tot een minimumniveau teruggebracht. Daarnaast werden tussentijdse nabeta­lingen aan afnemers vanaf het vierde kwartaal direct op factuur verrekend. Het gevolg van dit lage-kosten-beleid was wel dat het financiële resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening met 4,5 procent werd terug­gebracht naar een resterend positief resultaat van 10,6 miljoen euro.

Boerenbond Deurne heeft in het Limburge Neer een mengvoederproductie­locatie gehuurd om de stijgende mengvoederomzet te produceren. Deze zomer zal de algehele leiding van Boerenbond Deurne in handen komen van Ad Merks, die deze taak overneemt van Bert van 't Klooster. Hij heeft ruim 20 jaar leiding gegeven aan het concern.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback