Ga naar hoofdinhoud

BSD-studiebeurzen officieel uitgereikt

De winnende studenten geflankeerd door een deel van het bestuur van stichting BSD. (Foto: Laurens Rutten).

17 studenten diervoeding hebben dinsdagavond 28 september in Etten-Leur uit handen van vice-voorzitter Marcel Roordink de studiebeurs van stichting BSD uitgereikt gekregen. De uitreiking volgde aansluitend op de vijfde editie van het jongerencongres.

14 beurzen gaan naar studenten die studeren aan Wageningen University and Research, de overige 3 beurzen gaan naar hbo-studenten.

Stimulans

De beurzen worden sinds 2008 verstrekt en zijn in het leven geroepen om jongeren te stimuleren een studie diervoeding te volgen en ook in deze sector aan de slag te gaan. Er zijn intussen 150 studiebeurzen met een totale waarde van 450.000 euro toegekend.

Motivatie

Vice-voorzitter Marcel Roordink van stichting BSD merkte tijdens de uitreiking op dat in de selectiegesprekken naar voren kwam hoe goed gemotiveerd de studenten waren. “Ze zijn goed op de hoogte van wat er speelt en wat hen in hun toekomstige werkveld te wachten staat.”

“De motivatie is zonder uitzondering hoog te noemen. Het is een fijne constatering hier voor een volle zaal met young feed professionals te staan. Jullie zijn de toekomst”, aldus Roordink.

Lees ook: BSD-beurs geeft plus bij het zoeken naar werk (premium: gratis na inlog)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback