Ga naar hoofdinhoud

De Heus neemt eerste fase laadstraat fabriek Utrecht in gebruik

Foto: De Heus Voeders / Norbert WaalboerFotografie

De fabriek van De Heus Voeders in Utrecht vierde begin januari de ingebruikname van de eerste fase van haar nieuwe laadstraat.

Door de groei van de afzet in de afgelopen jaren, heeft De Heus besloten extra te investeren in de gespecialiseerde rundveefabriek in Utrecht. Met deze investeringen kan De Heus nog sneller en flexibeler leveren.

In de eerste fase is er één laadplaats volledig vernieuwd. Er zijn 38 gereed productsilo’s en een rijdende bulkweger geplaatst. In februari wordt gestart met de sloop van het tweede laadstation en de bouw van fase twee.

Aanleiding

De mengvoerproductie van De Heus groeit in het gros van haar productielocaties richting de maximale beschikbare capaciteit. De groei van marktaandeel en afzet binnen de rundveesector maakt dat ook de fabriek in Utrecht aan haar maximale capaciteit raakte. Daarnaast heeft De Heus de wens om nog flexibeler in te kunnen spelen op de klantvragen.

Voor de zomer van 2021 is er daarom gestart met de nieuwbouw van een hypermodern laadstation. In twee fases worden de twee bestaande laadstations geheel ontmanteld en vervangen door één nieuw laadstation. Hiermee wordt de capaciteit uitgebreid van 12 naar in totaal 76 gereed productsilo’s.

Rijdende bulkweger

Het nieuwe laadstation wordt voorzien van een rijdende bulkweger die de gereed productsilo’s vult en een bulkweger die de bestelling klaar hangt in contrasets van waaruit de vrachtwagens met flexibele pijpen kunnen laden. Met deze forse toename van de gereed productsilo’s kan De Heus beter inspelen op de vraag naar passende mengsels voor zijn klanten.

De rijdende bulkweger stelt De Heus in staat om sneller en meer accuraat te laden waardoor er sneller geleverd kan worden en ook de bestelde hoeveelheden accurater kunnen worden uitgeleverd.

Foto: De Heus Voeders / Norbert WaalboerFotografie

Oplevering

De eerste fase met 32 gereed productsilo’s met de rijdende bulkweger boven de silo’s en één rijdende bulkweger voor de verlading is in december jl. opgeleverd. Begin januari vond de ingebruikname van deze eerste fase plaats. Overigens wordt de laadstraat nu ook gesloten met roldeuren, zodat er hygiënischer kan worden gewerkt.

Verbouwing

Tijdens de bouw van deze eerste fase is ook de losinstallatie van de schepen vernieuwd en is er in de fabriek zelf ook het nodige veranderd. Daar blijft het niet bij, want in 2022 zal ook de bestaande pletterlijn grondig worden verbouwd. Hierdoor komt er meer capaciteit beschikbaar en kan er, naast tarwe, ook gerst geplet worden.

In februari start de sloop van de tweede laadstraat en de bouw van de tweede fase zal daarna starten. Daarbij zal ook direct de dakopbouw van de fabriek geheel vernieuwd worden. Met al deze vernieuwingen en moderniseringen is De Heus in staat om haar groeiend aantal rundveeklanten in Nederland en Vlaanderen nog sneller en flexibeler te beleveren.

Lees ook: De Heus Vietnam neemt diervoederactiviteiten Masan over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback