Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers en 2Agriculture bundelen krachten in het Verenigd Koninkrijk

ForFarmers UK en 2Agriculture gaan een joint venture aan. De bedrijven willen op die manier meer klanten bedienen. De joint venture zal een voerportfolio krijgen dat evenwichtig is verdeeld over de verschillende sectoren. Het verwachte gecombineerde volume is meer dan 3 miljoen ton mengvoer per jaar.

Win-winsituatie

ForFarmers UK versterkt haar positie in de pluimveesector en creëert tegelijkertijd mogelijkheden om de organisatie efficiënter te maken. 2Agriculture profiteert van gezamenlijke investeringsmogelijkheden, een toegenomen geografische spreiding van productielocaties en uitbreiding naar de andere sectoren. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de UK-mededingingsautoriteit.

ForFarmers UK

ForFarmers UK, dochteronderneming van ForFarmers N.V., is een voeronderneming in het Verenigd Koninkrijk die ongeveer 2 miljoen ton mengvoer per jaar afzet. Het merendeel van het voer dat ForFarmers produceert is voor de herkauwers- en varkenssector. Veel minder volumes worden geproduceerd voor de pluimveesector. Het bedrijf telt circa 900 medewerkers.

2Agriculture

2Agriculture is een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat ongeveer 1,2 miljoen ton voer per jaar levert aan pluimveehouders, waarvan het merendeel onderdeel is van een integratie. 2Agriculture verkoopt ook voer aan onafhankelijke pluimveehouders. Het bedrijf heeft 250 medewerkers en exploiteert 5 fabrieken in Schotland, East Anglia en Noord-Wales en heeft daarnaast een extrusiefabriek in Cambridgeshire.

Gezamenlijke kracht

Steven Read, algemeen directeur van ForFarmers UK: “We zijn blij de fusie met 2Agriculture aan te kunnen kondigen. De joint venture zal voordelen opleveren voor klanten en de toeleveringsketens. Met onze gezamenlijke kracht op het gebied van innovatie en voerconcepten kunnen we voldoen aan de veranderende wensen van onze klanten en de maatschappij. Tegelijkertijd hebben we de mogelijkheid om nog meer waarde te creëren voor onze klanten in alle sectoren door voortdurend in te zetten op verbeteringen en optimalisatie van onze dienstverlening.”

Markt in het VK

De totale afzet van voeders in het Verenigd Koninkrijk wordt geschat op ongeveer 17,5 miljoen ton. Verwachtingen variëren per sector, waarbij op dit moment de verwachtingen voor de pluimveesector het meest positief zijn. Pluimveevoeders in het Verenigd Koninkrijk worden voor het merendeel geproduceerd door de pluimvee-verwerkende ondernemingen, die het voer zelf nodig hebben voor het gebruik in hun eigen integraties.

Het Verenigd Koninkrijk is niet volledig zelfvoorzienend voor wat betreft de productie van verse kip (95%), noch van varkensvlees (60%). Hoewel verwacht wordt dat de varkenssector op de middellange tot langere termijn zal groeien, is het vooruitzicht voor de korte termijn dat de sector stabiel zal blijven. De reden hiervoor is de destabilisering van de Europese varkensmarkt door verschillende uitbraken van Afrikaanse varkenspest. De zuivelmarkt is wel zelfvoorzienend en de verwachting is dat de herkauwerssector minimaal toeneemt.

Transactie met gesloten beurs

De fusieovereenkomst is een transactie met gesloten beurs. De aandelenverhouding in de nieuwe joint venture zal 50,1% voor ForFarmers UK en 49,9% voor 2Agriculture zijn. Dit is gebaseerd op de huidige en toekomstige ondernemingswaarde van ieder van beide partners in de joint venture. De aandelenverhouding is ook een reflectie van het feit dat 2Agriculture zich volledig richt op de veelbelovende pluimveesector en bestaande leverovereenkomsten heeft in de geïntegreerde markt. ForFarmers zal 2Agriculture volledig consolideren in de financiële resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback