Ga naar hoofdinhoud

Fransen Gerrits investeert in Grassa

Mengvoederbedrijf Fransen Gerrits heeft geïnvesteerd in Grassa. Zij zijn in hun zoektocht naar duurzame grondstoffen uitgekomen bij gras. Door het gras te raffineren wordt het ook beschikbaar gemaakt voor eenmagigen. “Grassa levert een positieve bijdrage aan klimaat en milieu”, aldus Huub Fransen in de derde video over duurzame innovaties in veevoer.

Het Grassa-concept biedt mogelijkheden voor melkveehouders om zonder investeringen duurzamer te worden en te voldoen aan de milieunormen van 2030. Daarnaast biedt het Grassa-concept én het gebruik van onder andere ontsloten gras en gras eiwit veehouders de mogelijkheid om meer te verdienen met hetzelfde gras. Het wordt dan ook genoemd in de Nationale Eiwitstrategie als één van de mogelijke oplossingsrichtingen.

Vanaf 2024 komen de Grassa-producten op de markt. 

Nevedi levert bijdrage aan klimaatdoelen

Nevedi wil aantoonbaar duurzaam zijn én een bijdrage leveren aan de ambitieuze doelen voor klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Innovatie vormt hierbij het sleutelwoord. In de videoreeks ‘Duurzame innovaties in de diervoederindustrie’ laat Nevedi zien hoe hun leden dit doen. hoe onze leden dit doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback