Ga naar hoofdinhoud

Fransen Gerrits viert 125-jarig bestaan

Afbeelding: Fransen Gerrits

Binnenkort prijkt het op de achterkant van alle Fransen Gerrits bulkwagens: “Sinds 1897”. De snelle rekenaar concludeert: het Erpse mengvoerbedrijf bestaat dit jaar 125 jaar.

Het begon in 1897 met een molen, waar 4 wieken de boel dag in dag uit draaiende hielden. Het ambitieuze familiebedrijf werd in de loop der jaren steeds van vader op zoon overgedragen. Vandaag de dag zijn het al lang niet meer de vier wieken, maar de vierde generatie die de organisatie draaiende houdt.

Samen met haar medewerkers natuurlijk, van wie er velen al jaren een betrokken rol spelen. “Dat zegt wel iets over Fransen Gerrits als organisatie en werkgever, en daar zijn we trots op”, aldus directeur Huub Fransen.

Jubileumactiviteiten

“Daarom willen we ons 125-jarig bestaan graag groots vieren, samen met onze medewerkers, klanten, toeleveranciers en andere betrokken partijen, want zonder hen zouden we het punt waar we nu staan nooit bereikt hebben”, vervolgt Fransen.

In juni wordt er een Fransen Gerrits festival georganiseerd in Erp, waarvoor naast eerdergenoemde groepen ook Erpse buurtbewoners worden uitgenodigd. Maar ook aan de omwonenden van de andere productielocaties in Veghel en De Rips wordt gedacht. Fransen Gerrits werkt samen met de buurtbewoners aan leuke plannen waar de hele gemeenschap van kan genieten.

Verder is er voor alle basisscholen in de drie dorpen een compleet activiteitenprogramma opgetuigd met onder andere een mobiele escaperoom op de schoolpleinen. “De jeugd heeft de toekomst, dus Fransen Gerrits vindt het belangrijk om daar aandacht aan te besteden”, zegt Fransen.  

Toekomst

“Bij een 125-jarig jubileum ben je geneigd om terug te kijken naar het verleden. Maar juist kijken naar de toekomst is in deze tijd essentieel”, aldus Fransen. Hij gaf tijdens een interview eind 2021 al aan dat het momenteel “eten of gegeten worden” is in de mengvoersector. “Fransen Gerrits wil ‘eten’, zodat wij minimaal nog 125 jaar mee kunnen en in de toekomst nóg meer veehouders met voer en advies succesvol kunnen laten zijn.”

Lees ook: Fransen Gerrits en Fierens Mengvoeders slaan handen ineen (premium, te lezen na inlog).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback