Ga naar hoofdinhoud

GMP+ International krijgt nieuwe leiding

Johan den Hartog gaat een nieuwe rol vervullen binnen GMP+ International.

Algemeen directeur Johan den Hartog gaat vanaf 1 augustus 2021 een andere rol vervullen binnen GMP+ International. Operationeel directeur Roland van der Post zal op die datum de functie van algemeen directeur overnemen.

Nieuwe leiding

Operationeel directeur Van der Post is momenteel samen met Den Hartog verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van GMP+ International. Met ingang van 1 augustus 2021 neemt hij de taak van Algemeen directeur op zich. In het managementteam wordt hij daarbij gesteund door een nog aan te stellen Commercieel directeur. De wervingsprocedure voor deze functie is gestart.

Ontwikkeling

Na bijna drie decennia deel te hebben uitgemaakt van de leiding van GMP+ International, neemt Den Hartog een andere rol aan binnen de organisatie. Tot zijn officiële pensioendatum werkt Den Hartog drie dagen per week in de functie van Business Development directeur.

“Ik ben erg blij met deze stap”, aldus Den Hartog. Naar eigen zeggen ontbreekt het hem niet aan energie, motivatie of ideeën. “Voor GMP+ International is het belangrijk op een verantwoorde manier te beginnen met het overdragen van mijn taken en opdrachten”, motiveert de directeur zijn functiewijziging. Den Hartog heeft er het volste vertrouwen in dat zijn opvolger, samen met de teams en partners, erin zal slagen de wereldwijde gemeenschap voor voederveiligheid uit te breiden. “Via deze overgang kan ik GMP+ nog een paar jaar ondersteunen. Daar ben ik blij mee.”

Toekomst

Van der Post trad in 2015 bij GMP+ International in dienst. Daarvoor werkte hij in verschillende leidinggevende functies in de verzekeringsbranche. Van der Post heeft een master Openbaar bestuur van de Universiteit Leiden en volgde de IMD Business School in Lausanne, Zwitserland.

“Ik dank Johan voor zijn geweldige bijdrage aan GMP+ International en aan de voederveiligheid”, zegt Van der Post. “Dankzij hem mag ik leiding geven aan een organisatie die financieel solide is en strategisch goed is voorbereid op de toekomst. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe rol op me te nemen, en samen met onze partners voederveiligheid wereldwijd te bereiken.”

Transitie

De organisatorische transitie wordt gecoördineerd door het managementteam, de aandeelhouder en de Raad van Toezicht van GMP+ International. Den Hartog verwacht nog twee jaar in zijn nieuwe functie te blijven. In het voorjaar van 2023 bereikt hij zijn pensioengerechtigde leeftijd. In zijn nieuwe functie zal Den Hartog een adviserende rol hebben naar het managementteam.

Lees ook: Vernieuwd GMP+ schema gelanceerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback