Ga naar hoofdinhoud

Inschrijvingen BSD-studiebeurzen 2022 geopend

Foto: Stichting BSD

Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) biedt dit jaar studenten van Wageningen Universiteit (WUR) en de agrarische hogescholen opnieuw de mogelijkheid om voor het studiejaar 2022/2023 een studiebeurs aan te vragen. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met maandag 12 september 2022 aanmelden.

WUR-studenten

Studenten aan WUR die een studie diervoeding (gaan) volgen komen in aanmerking voor een BSD-studiebeurs. Stichting BSD selecteert elk jaar studenten voor een studiebeurs. Dit jaar zal de stichting studiebeurzen ter waarde van maximaal 2000 euro aan WUR-studenten beschikbaar stellen.

Indien een student van een agrarische hogeschool zijn of haar studie aan de WUR vervolgt, kan hij of zij ook in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van maximaal 2000 euro.

Hbo-studenten

Stichting BSD wil graag gemotiveerde hbo-studenten ondersteunen met de ‘nieuwe’ BSD-studiebeurs (hbo). Met deze beurs hoopt de stichting bij te kunnen dragen aan het verbreden van het netwerk van de studenten. De beurs bestaat uit een bedrag van maximaal 1000 euro en kan worden besteed worden aan extra curriculaire activiteiten.

Het doel is om zoveel mogelijk hbo-studenten te bereiken en enthousiasmeren voor de Nederlandse diervoedersector met het liefst de voorkeur voor varkens- en pluimveevoeding. Daarnaast heeft de beurs ook ten doel om studenten kennis te laten maken met de functies binnen de diervoedersector.

Studenten van agrarische Hogescholen – zoals HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool Dronten, Van Hall Larenstein Leeuwarden – die hun toekomst zien in de diervoedersector en een afstudeerrichting diervoeding (gaan) volgen komen in aanmerking voor deze ‘nieuwe’ BSD-studiebeurs.

Aanmelding

Studenten die in aanmerking willen komen voor een studiebeurs, kunnen hun aanmelding sturen naar info@stichtingbsd.nl. De aanmelding bestaat uit de volgende documenten: ingevuld inschrijfformulier, ingevuld aanvraagformulier Extra Curriculaire Activiteiten, CV (met pasfoto), kopie van cijferlijst en een persoonlijke motivatie. De persoonlijke motivatie is het belangrijkste onderdeel.

Selectieprocedure

Op basis van de aanmeldingen wordt gekeken welke kandidaten een BSD-studiebeurs ontvangen. Bij deze beurs worden de studenten alleen op basis van de ingestuurde documenten geselecteerd. In de documenten wordt gekeken naar motivatie en zakelijk inzicht, professionaliteit en werkhouding, en kennis van de diervoedersector.

De selectiegesprekken vinden eind september plaats. De exacte datum wordt nog bekendgemaakt. De beurzen worden vervolgens eind september/begin oktober uitgereikt.

Lees ook: BSD-studiebeurzen officieel uitgereikt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback