Ga naar hoofdinhoud

Salaris Ramekers het allerhoogst

Jos Ramekers verdiende als voorzitter van de Productschappen Vee, Vlees en Eieren (PVE) in 2007 meer dan een minister.

Dat gold ook voor een directeur van keuringsdienst Naktuinbouw. Dat blijkt uit een rapport over topinkomens in de publieke sector, die minister Guusje ter Horst (binnenlandse zaken) naar de Kamer heeft gestuurd. Rapportage volgt uit de Wet openbaarmaking publieke middelen (Wopt).

Volgens de Wopt moeten uit openbare middelen gefinancierde organisaties de beloning van functionarissen, die meer verdienen dan het normbedrag, verantwoorden. Als norm geldt het gemiddelde ministerssalaris. In 2007 was dat 169.000 euro.

Ramekers verdiende vorig jaar 179.646 euro, waarvan 175.776 euro belastbaar loon en 3.870 euro pensioen. In 2006 bleef hij nog net onder de norm, die voor dat jaar op 171.000 euro lag. Naar opgave van de PVE was de salarisverhoging in 2007 conform de cao.

De directeur van Naktuinbouw in kwestie – de organisatie heeft er twee, Nico Koomen en John van Ruiten – verdiende 190.325 euro in 2007. Ongeveer een derde, 60.817 euro, betrof pensioen. In 2006 bleef de directeur met 165.381 euro beneden de norm.

Ramekers is volgens de rapportage de enige productschapsvoorzitter, die boven het normbedrag uitstijgt. Dat is saillant in het licht van de ophef over de ontslagvergoeding voor Ramekers, die sinds 1 september weg is als voorzitter van het Productschap Vee en Vlees (PVV). Naar verluidt vindt ook minister Piet Hein Donner (sociale zaken) vier jaar bijna een half miljoen euro te veel. Volgens de Wopt-rapportage verdienden ook enkele functionarissen van waterschappen meer dan een minister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback