Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Fransen Gerrits en Theeuwes Mengvoeders

Fransen Gerrits uit Erp en Theeuwes Mengvoeders uit Ulicoten zijn een strategische samenwerking aangegaan. Volgens beide partijen ontstaat dankzij de samenwerking “een krachtige onderneming die veehouders in Nederland en België met voer en advies succesvol laat zijn.”

Er bestaat al lange tijd een goede relatie tussen de Brabantse familiebedrijven. Beide bedrijven zijn verenigd binnen de inkoopcombinatie Centrico en wisselen al langer kennis en productie uit. Ook qua bedrijfscultuur zijn Theeuwes en Fransen Gerrits nauw met elkaar verbonden.

Overeenkomsten

“Door de sterke overeenkomsten zien wij in Fransen Gerrits de ideale samenwerkingspartner”, zegt Victor Theeuwes, directeur en mede-eigenaar van Theeuwes Mengvoeders. “De visie van beide partijen, die voor deze toekomstgerichte beslissing essentieel is, is meteen ook het meest kenmerkend voor hoe we als ‘ondernemende voerspecialist’ in de markt willen staan.”

Slagkracht

Huub Fransen, directeur en mede-eigenaar van Fransen Gerrits: “Ondernemen betekent vooruitkijken. De markt verandert en om de juiste aanspreekpartner in de keten te blijven wordt de nodige slagkracht en bedrijfsgrootte gevraagd. Dit, in combinatie met de gewenste flexibiliteit, zorgt ervoor dat Theeuwes Mengvoeders perfect past binnen de toekomstplannen die we als bedrijf nastreven.”

Optimalisatie

Met Theeuwes als onderdeel binnen de groep van Fransen Gerrits wordt onder andere de mogelijkheid gecreëerd voor het optimaliseren van productie en logistiek. Zowel de focusregio’s als diercategorieën van beide bedrijven, waarbij het merendeel van de afzet gericht is op varkens, rundvee, geiten en konijnen, sluiten naadloos op elkaar aan. De productielocatie in Ulicoten biedt, in combinatie met de fabrieken van Fransen Gerrits in Oost-Brabant en België, een betere spreiding over (Zuid-)Nederland en België.

Vervolg

Binnen de nieuwe situatie, waarin Victor en Joris Theeuwes aandeelhouder blijven, blijft Theeuwes zijn klanten bedienen onder de vertrouwde naam Theeuwes Mengvoeders. Na goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt wordt de samenwerking verder vormgegeven. Naar verwachting wordt dit proces in de zomer van 2022 voltooid.

Lees ook: Fransen Gerrits viert 125-jarig bestaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback