Ga naar hoofdinhoud

Victam breidt uit naar Latijns-Amerika

Foto: Victam Corporation.

Met de nieuwe beurs Victam LatAm, dat wordt georganiseerd van 3 tot 5 oktober 2023 in het Braziliaanse São Paulo, breidt Victam zijn activiteiten uit naar Latijns-Amerika.  

Naar eigen zeggen is Victam LatAm samen met Grapas LatAm en met GEAPS, de grootste beurs in de graanindustrie.

Potentieel

“We organiseren momenteel evenementen in Europa, Azië en EMEA, dus uitbreiding naar Latijns-Amerika was de volgende logische stap”, zegt Victam-directeur Sebas van den Ende. “Landen als Brazilië, Mexico en Argentinië bieden een enorm potentieel voor de graanverwerkende- en diervoederindustrie. Dit geldt voor zowel exposanten als bezoekers.”

Ondersteuning

Er is een gebrek aan één compleet evenement op de Latijns-Amerikaanse markt. “Met de steun en bevestigde deelname van Founding Companies Andritz, CMP, Famsun, Wenger en Zheng Chang, hebben we besloten om de sprong te wagen en de eerste editie van Victam LatAm en Grapas te organiseren: LatAm.”

Motivatie

Van den Ende vervolgt: “Hoewel Brazilië geen gemakkelijke markt is en een succesvolle markttoegang tijd en moeite kost, maakt het grote potentieel het deze investering waard. Met 1600 veevoederfabrieken en een productie van 90 miljoen ton per jaar is Brazilië de derde producent van diervoeders ter wereld. Wij zijn van mening dat Victam LatAm een ​​belangrijk hulpmiddel zal zijn voor bedrijven om de markt te betreden of hun huidige activiteiten te overtreffen. We willen de Latijns-Amerikaanse bezoekers ook de mogelijkheid bieden om te zien welke innovaties van onze exposanten te zien zijn.”

Nieuw partnerschap

Gelijktijdig met de aankondiging van de nieuwe beurs werd ook bekend dat er wordt samengewerkt met Grain Elevator (GEAPS). Dit is een internationale beroepsvereniging van personen die werkzaam zijn in de graanverwerkings- en verwerkingsindustrie. Steve Records, Executive Director van GEAPS, legt uit: “Onze missie bij GEAPS is om de kennis en informatie van de industrie te vergroten via ons wereldwijde netwerk van landbouwprofessionals. We zien onze missie elk jaar tot leven komen op onze GEAPS Exchange, maar we realiseren ons dat velen buiten Noord-Amerika geen gebruik kunnen maken van dit evenement”, licht Steve Records van GEAPS toe.

“Wij zijn van mening dat de samenwerking met Victam om een ​​expo in Zuid-Amerika te lanceren de kracht van beide organisaties zal benutten en een enorme waarde zal opleveren voor GEAPS-leden en de industrie als geheel.”

Conferenties

Parallel aan het evenement wordt een conferentieprogramma met seminars, workshops en trainingsprogramma’s georganiseerd. Dit maakt het volgens Victam voor bezoekers nog interessanter om het evenement bij te wonen. Onderwerpen zijn onder meer aquafeed, petfood, verpakkingen, diervoeding, voertechnologie, graanverwerking, graanopslag en graankwaliteit.

Lees ook: Victam en VIV bundelen krachten ook in Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback