Ga naar hoofdinhoud

Dierenvoedselbanken zien forse toename in aanvragen

Foto: Evelien van den Bos.

Dierenvoedselbanken in Nederland hebben in 2022 de vraag naar dierenvoer verder zien toenemen. Het aantal aanvragen voor hulp is op verschillende plekken in het land met zeker 25% gestegen.

Om de dierenvoedselbanken en huisdiereigenaren die het niet zo breed hebben te helpen, komt Pets Place ook dit jaar weer in actie. De marktleider in dierenspeciaalzaken doneerde in januari bijna 2000 kilo honden- en kattenbrokken en honderden kilo’s hooi aan 4 dierenvoedselbanken verspreid over Nederland.

Donaties

Naar schatting ontvangen ruim 210.000 Nederlandse huishoudens met ten minste één hond of kat donaties in de vorm van diervoeding van de diverse dierenvoedselbanken in ons land. Onlangs bleek uit een grootschalig onderzoek van Pets Place al dat ongeveer een derde van de huisdiereigenaren mede vanwege de inflatie op dit moment moeite heeft om voor zijn huisdier te zorgen.

Voeding is voor het merendeel van de baasjes de grootste terugkerende uitgave. Pets Place helpt de dierenvoedselbanken in Nederland een handje door voor het derde jaar op rij voer te doneren. Dit jaar konden Dierenvoedselbank Amersfoort, Stichting Dierenvoedselbank de Waadhoeke, Stichting Dierenvoedselbank Weert en N’Djoy in Cuijk op een steuntje in de rug rekenen.

Vrolijk kerstbeest  

Voor het derde jaar op rij organiseerde Pets Place in december de inzamelingsactie voor dierenvoedselbanken. Met deze actie werden baasjes aangemoedigd hun huisdier te fotograferen in een kerstsetting en deze foto te delen via social media met de bijbehorende hashtag #vrolijkkerstbeest.

In totaal zijn er 1.882 foto’s met Pets Place gedeeld. “Voor elke gedeelde foto doneren wij een kilo honden- of kattenvoer en we ronden dat in dit geval graag af naar boven”, zegt Ard Malenstein, algemeen directeur IJsvogel Retail waartoe Pets Place behoort. “Net als vorig jaar hebben we ook aan de knagers gedacht. Voor hen ontvangt elke dierenvoedselbank een pallet met zakken hooi.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback