Ga naar hoofdinhoud

Studie naar smakelijkheid hondenvoer

De te testen voeders worden door de onderzoekers bij de hondeneigenaar thuis afgeleverd, in afgewogen porties.

Evelien Bos van Wageningen University & Research zoekt hondeneigenaren die hun hond mee willen laten doen aan een onderzoek naar de smakelijkheid van hondenvoeders. Het onderzoek kan thuis worden uitgevoerd.  

“De smakelijkheid van een voer is een belangrijk kwaliteitsaspect. In deze studie gaan we uitvinden of en hoe smakelijkheidsonderzoek gewoon bij de honden en hun baasjes thuis kan worden uitgevoerd”, legt zij uit.

Alle honden welkom

Met de uitkomsten van de studie gaat Bos een protocol opstellen voor smakelijkheidstesten in de thuissituatie. “Of uw hond nu een alleseter of een kieskeurige eter is, beide zijn zeer welkom in de studie.”

In het onderzoek krijgt de hond twee verschillende voeders, die apart of samen worden aangeboden. In het eerste geval is Bos geïnteresseerd in de acceptatie van het voer, in het tweede geval gaat het om de voorkeur van de hond voor één van beide voeders.

Werkwijze

De te testen voeders worden door de onderzoekers bij de hondeneigenaar thuis afgeleverd, in afgewogen porties. Ook krijgt de deelnemer een dagboekje om het (eet)gedrag van de hond in te noteren.

Meer informatie op betterpetworld.com of stuur een e-mail naar: in-homepetpanel@wur.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback