Ga naar hoofdinhoud

Zoomark 2023 bereikt recordcijfers

Zoomark International 2023 (van 15 tot en met 17 mei in Bologna), blijkt nu al dat we op weg zijn naar de grootste editie ooit. Zoomark heeft een beursoppervlakte van ruim 68.000 m², verdeeld over 7 hallen. Alle grote spelers uit de huisdierenbranche hebben hun aanwezigheid in Bologna al bevestigd. In totaal zullen meer dan 1.000 exposanten hun diensten en producten op de beursvloer voorstellen. Ruim 70% van de standhouders komt uit het buitenland.

Start-ups en trends

In hal 16 is een gloednieuwe zone die aan start-ups wordt gewijd. Daar krijgen ze de kans om zich aan de huisdierenbranche voor te stellen. Ook is in die hal de zone ‘Pet Vision’ te vinden. Deze biedt de bezoeker inzicht in 5 trends die de huisdierenmarkt in de nabije toekomst zullen bepalen:

  • Value for money: producten en diensten die een optimale kwaliteit-prijsverhouding bieden om consumenten te helpen in deze periode van hoge inflatie, zonder afbreuk te doen aan de merkbeleving.
  • Groene transitie: producten en diensten die zich onderscheiden door hun duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.
  • Gezond & Functioneel: producten en diensten die uitblinken qua gezondheid en functionaliteit.
  • Tailor-made: op maat gemaakte producten en diensten die ontwikkeld zijn om aan de precieze behoeftes van huisdieren en hun eigenaars te voldoen.
  • Spoil me more: producten en diensten die huisdieren extra aandacht geven.

Pet Vision Awards

Deze vijf categorieën staan ook centraal bij de Pet Vision Awards, een wedstrijd waarbij de nieuwigheden uit de Pet Vision-zone beoordeeld worden door een jury van vooraanstaande internationale vakjournalisten. De meest innovatieve producten worden op 16 mei met een award bekroond.

Naast de beurs staan er een aantal lezingen en seminars op het programma. Die staan onder meer in het teken van snel evoluerende markten, wetenschappelijke inzichten op het vlak van de gezondheid van huisdieren, technologische evoluties en dergelijke.

Kijk voor meer informatie op de website van Zoomark International.

Bron: Pet & Garden Pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback