Ga naar hoofdinhoud

ForFarmers breidt uit in Polen door overname van Piast

Foto: ForFarmers

ForFarmers/Tasomix neemt de voeractiviteiten over van de Poolse voerproducent Piast. Met de voorgenomen overname wordt het volume van ForFarmers/Tasomix in Polen met 410.000 ton uitgebreid en de positie in vooral de vleeskuikensector versterkt.

ForFarmers/Tasomix is een grote voerproducent met meer dan 30 jaar ervaring in Polen. Het bedrijf heeft een sterke positie in de pluimveesector en richt zich ook op de groei van de posities in de herkauwers- en de varkenssector.

Een van de strategische doelstellingen van ForFarmers/Tasomix is om uit te breiden in de aantrekkelijke Poolse agrarische markt. De overname van Piast is volgens het bedrijf geheel in lijn met deze doelstelling.

Goede samenwerkingsmogelijkheden

Piast begon als voerproducent rond 1970 in Lewkowiec (Centraal-Polen), vooral gericht op vleeskuiken- en kalkoenenhouders in de vrije markt. Gaandeweg breidde Piast het portfolio uit met producten voor varkens- en melkveehouders en werden additionele productielocaties overgenomen in Płońsk, Golancz en Olesno. Er zijn 220 medewerkers betrokken bij management, commercie en productie.

Efficiënte locatiespreiding

Door de locaties van de fabrieken van Piast ten opzichte van die van ForFarmers/Tasomix is het mogelijk specifiek toegewijde productielijnen te creëren om efficiënter te kunnen produceren. De grotere geografische spreiding biedt kansen om het klantenbestand verder te doen groeien.

Daarnaast is Piast volgens ForFarmers eigenaar van twee unieke technologieën voor voerproductie die kostenefficiënt zijn, goed kunnen worden toegepast door ForFarmers/Tasomix en bovendien passen binnen het duurzaamheidsbeleid.

Stap voorwaarts

“Deze samenwerking is een mooie stap voorwaarts voor beide partijen”, zegt Pawel Swierkula, managing director van ForFarmers/Tasomix. “Piast en ForFarmers/Tasomix hebben een soortgelijke bedrijfscultuur en dezelfde houding ten aanzien van klanten. De samenwerking biedt ons een groter werkgebied in groeikernen in ons land en zal ons helpen het solide platform te verstevigen om ons bedrijf zowel verder te verstevigen als de duurzame toekomst te verbeteren.”

Nieuwe perspectieven

Adam Plewiński, mede-eigenaar van Piast, stelt: “We zijn zeer optimistisch over de overdracht van onze voeractiviteiten aan ForFarmers/Tasomix. Dit zal veel voordelen en nieuwe perspectieven bieden aan onze klanten, die voordeel kunnen halen uit de grote ervaring en expertise van dit grote internationale bedrijf.”

De transactie moet worden goedgekeurd door de Poolse mededingingsautoriteit. ForFarmers verwacht de transactie af te kunnen ronden in de het vierde kwartaal van 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback