Ga naar hoofdinhoud

De Hoop Mengvoeders overgenomen door ForFarmers

De overname van De Hoop mengvoeders droeg bij aan de toegenomen mengvoeromzet in het eerste kwartaal.

ForFarmers versterkt de positie in pluimveesector door overname De Hoop Mengvoeders. De samenvoeging ForFarmers en De Hoop Mengvoeders creëert volgens de beide bedrijven een leidende positie in de vleeskuikenmarkt in Nederland, België en West-Duitsland.

Meerwaarde

ForFarmers is met De Hoop Mengvoeders overeengekomen samen verder te gaan. Beide ondernemingen zien veel meerwaarde in één krachtige, internationale organisatie, waar voerkwaliteit en advies aan pluimveehouders centraal staan. De overname past volgens beide partijen bij de groeiende behoefte van de consument om te weten waar zijn voedsel vandaan komt. Ook neemt de vraag naar kwalitatieve en duurzaam geproduceerde voeding toe. Dit vraagt volgens de partners meer strategische samenwerking in de productieketen.

De Hoop

In 2019 zette De Hoop 322.000 ton pluimveevoeders af, vrijwel volledig in de vleeskuikensector. De omzet bedroeg €110 miljoen. De Nederlandse afzet betreft circa 80 procent van het geproduceerde volume. De overige 20 procent volume gaat vanuit Nederland naar België en West-Duitsland. Het bedrijf heeft 52 medewerkers en de productie vindt plaats in de fabriek in Zelhem (Gelderland).

Kwaliteit

Gert-Jan Buunk, directeur en eigenaar van De Hoop, stelt: “De beslissing om ons aan te sluiten bij ForFarmers is toekomstgericht.” Volgens hem is de overname in het belang van medewerkers en klanten. “We hebben klanten aan ons willen binden door hen het beste voer en het beste advies te bieden. Wij vinden in ForFarmers de partij met eenzelfde bedrijfsfilosofie en klantbenadering.”

Pieter Wolleswinkel, directeur ForFarmers Nederland: “Deze combinatie zorgt voor een sterke propositie naar alle belanghebbenden. Ook past deze stap in onze onlangs aangekondigde Build to Grow 2025 strategie.”

ForFarmers-De Hoop

ForFarmers neemt van De Hoop de aandelen over voor de mengvoer- en de transportactiviteiten. De overname is inclusief de fabriek met aanpalend onroerend goed. De voltooiing van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten. Deze wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021. Gert-Jan Buunk gaat samen met Michiel Schreurs, directeur pluimvee ForFarmers Nederland, de nieuwe combinatie leiden. De nieuwe naam van het bedrijf is ForFarmers-De Hoop.

Lees ook: Nieuwe strategie ForFarmers ‘Build to grow’

Lees ook: De Hoop presenteert verhittingslijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback