Ga naar hoofdinhoud

EuroTier 2022 steunt Oekraïense landbouw

De DLG (Duitse Landbouwvereniging) heeft tijdens EuroTier 2022 verschillende initiatieven voor Oekraïne gelanceerd. Zo organiseert DLG een internationale conferentie met de titel ‘De strijd om het bestaan ​​van de Oekraïense veehouderij’.

Daarnaast zal de DLG, organisator van EuroTier, ter ondersteuning van Oekraïense landbouwbedrijven die getroffen zijn door de oorlog, één euro doneren aan de ‘Save UA Foundation’ voor elk verkocht ticket voor de vakbeurs. Save UA Foundation is een non-profitorganisatie om landbouwproducenten in Oekraïne te steunen.

Conferentie over de toekomst van de Oekraïense landbouw

Wat zijn de gevolgen van de Russische agressieoorlog voor de veehouderij in Oekraïne? Hoe kan een duurzame wederopbouw worden verzekerd? Deze en andere vragen staan ​​centraal tijdens een vakconferentie op 16 november.

De oorlog in Oekraïne heeft ernstige gevolgen voor de landbouw, met name voor de veehouderij. Nu de productie- en logistieke infrastructuur van de landbouw op veel plaatsen grotendeels is verwoest, is de beschikbaarheid van landbouwbenodigdheden en arbeiders verminderd, terwijl militaire aanvallen doorgaan, vaak op het terrein van individuele landbouwbedrijven.

Vee slachtoffers van de oorlog

Zowel mensen als vee zijn het slachtoffer geworden van de oorlog. Volgens voorlopige schattingen is al 15-20 procent van de runderen, varkens en pluimvee omgekomen als gevolg van de oorlog.

Hooggeplaatste vertegenwoordigers van het landbouwbeleid en de economie van Oekraïne zullen de uitleggen hoe de situatie eruit ziet, waarbij ook aandacht is voor de veehouderij in de huidige crisis en de noodzaak van wederopbouw. De sprekers zullen voorstellen doen voor verdieping van de economische samenwerking met Duitsland en de EU, zodat een succesvolle heropbouw mogelijk is.

Bezoekers van EuroTier kunnen de conferentie gratis bijwonen na voorafgaande online registratie

Beursstand van de Oekraïense landbouworganisaties

De vertegenwoordigers van de Oekraïense landbouw zullen EuroTier bijwonen om de moeilijke veiligheidshindernissen en reisbeperkingen te overwinnen. De belangrijkste Oekraïense handelsverenigingen komen bijeen op een gezamenlijke beursstand in hal 26, stand E39. Hier kunnen ze bedrijven, bezoekers en media vertellen over de huidige uitdagingen voor de Oekraïense veehouderij en diervoederindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback