Ga naar hoofdinhoud

‘Hondenbezitters zoeken naar goedkoper voer’

Foto: Nero Gold.

De vraag naar goedkoop hondenvoer is in het eerste kwartaal van 2023 met 35% gestegen, in vergelijking met het vierde kwartaal van 2022. Dit blijkt uit onderzoek van diervoedingsexpert Nero Gold.

Uit cijfers van marktonderzoeker GFK blijkt dat de gemiddelde prijs van een boodschappenmandje het afgelopen 1,5 jaar met 31% is gestegen. In lijn met deze trend is ook de vraag naar goedkoper hondenvoer actueler dan ooit.

Zoektermen Google

Dat consumenten driftig op zoek gaan naar goedkopere varianten van het hondenvoer dat ze nu gebruiken, wordt bevestigd door de zoekvolumes vanuit zoekmachine Google. Gekeken naar zoekwoorden in lijn met de zoekterm ‘goedkoper hondenvoer’, zoals ‘alternatief hondenvoer’ ziet Nero Gold zelfs een stijging van 60% ten opzichte van Q4 2022.

Bron: Nero Gold.

Opvallend is dat de prijsstijgingen in Nederland er voor lijken te zorgen dat consumenten zelfs over de grens kijken naar goedkopere alternatieven. Het aantal zoekopdrachten voor “hondenvoer in Duitsland goedkoper” steeg met 262% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2022.

Opmerkelijke besparing

Dat het zoekverkeer rondom deze termen zo is gestegen, is opmerkelijk, vindt Linda Ruiter, eigenaresse van Nero Gold. “Normaal gesproken is de voeding van huisdieren het laatste waarop bespaard wordt. Meestal zie je dat mensen eerst besparen op speelgoed, snacks en andere benodigdheden en daarna pas op het voer. Mensen zijn zelfs bereid om zelf minder of minder luxe te gaan eten. Zolang hun viervoeter, maar genoeg en gezond te eten krijgt.”

Stijgende grondstofprijzen

De enorme prijsstijgingen op hondenvoer komen voort uit de alsmaar stijgende prijzen van grondstoffen, zo blijkt uit een statement van United Petfood. Hierdoor kunnen fabrikanten niet anders dan dit door berekenen aan hun klanten. “Het is begrijpelijk dat mensen dus uiteindelijk toch op zoek gaan naar een alternatief”, zegt Ruiter.

Kwaliteit weegt zwaar

“Maar wat bij die zoektocht naar goedkopere opties vaak wordt vergeten, is dat de kwaliteit van het voer echt heel belangrijk is. Wanneer je bijvoorbeeld brokken hebt die een hogere voedingswaarde bevatten, heb je minder voer nodig om je hond te voorzien in de dagelijks benodigde voedingswaarde. Hierdoor kun je langer met een zak doen en bespaar je misschien niet zozeer op de prijs, maar wel op de mate waarin je hoeft in te kopen. Onderaan de streep bespaar je hier ook op.”

Nero Gold
Nero Gold is opgericht in 2002 in Scandinavië en wordt geproduceerd in Nederland. Haar missie is het continu ontwikkelen en verbeteren van haar natuurlijke diervoeders voor honden en katten. Nero Gold biedt een complete lijn natuurlijk hondenvoer en natuurlijk kattenvoer die zijn verrijkt met essentiële vitaminen en mineralen. Alle natuurlijke producten van Nero Gold bevatten hoogwaardige dierlijke eiwitbronnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback