Nieuws
Foto: VanDrie Group

De VanDrie Group heeft haar jaarlijkse rapportage op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) over 2020 online gepubliceerd. Op een nieuw, interactief digitaal platform wil het familiebedrijf samenwerkingspartners beter en vaker informeren over behaalde resultaten, strategie en uitdagingen.

“Onze strategie is om realiseerbare en realistische verbeterstappen te zetten die leiden tot een duurzame veehouderij en veilige voedselproductie”, zegt Marijke Everts, Director Corporate Affairs bij VanDrie Group. “We beseffen terdege dat we als groot bedrijf kritisch worden gevolgd. Via innovatie en investeringen nemen we daarom komende jaren actief maatregelen om negatieve effecten van onze productie te verminderen en te voorkomen.”

Volgens Everts leeft het besef dat VanDrie Group een voorbeeldfunctie heeft. “Dat betekent ook dat we doelen op gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen absoluut willen behalen. Het digitale MVO-platform biedt ons de gelegenheid om beter en vaker over onze voortgang op deze doelen te communiceren.”  

Klimaat

Door Covid-19 werd volgens Everts het vergrootglas gelegd op bestaande trends en ontwikkelingen die op langere termijn impact op de bedrijfsvoering zullen hebben. “Dat geldt zeker voor thema’s als klimaat en milieu. We zetten daarom sterk in op technologische innovaties om processen in dierlijke eiwitketens duurzamer en veiliger te maken.”

Drieveld

In 2020 werd Drieveld in het Gelderse Uddel geopend. Hier gaat de Research & Development (R&D)-afdeling van de VanDrie Group helpen om ontwikkeling in de keten te versnellen. Enerzijds door het doen van praktijkgericht onderzoek naar alternatieve grondstoffen, voeders om emissies te reduceren en smart farming. Anderzijds door het delen van kennis en innovaties met ketenpartners en stakeholders.

Stikstofreductie

Ook nam de VanDrie Group deel aan diverse onderzoekstrajecten zoals ‘No Time To Waste’ in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven. Het traject gaat op zoek naar slimme membranen die stikstofcomponenten uit waterige mestvloeistoffen te halen, waardoor stikstofuitstoot uit stallen aanzienlijk kan worden verminderd.

Lees ook: VanDrie Group neemt Brons over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.