Ga naar hoofdinhoud

Goed eerste half jaar AgruniekRijnvallei

Foto: AgruniekRijvallei

De uitdagende marktomstandigheden hebben AgruniekRijnvallei (AR) niet in de weg gestaan om in het eerste halfjaar van 2021 5,4% meer mengvoer te verkopen dan in de eerste zes maanden van 2020.

Ook financieel heeft AR een goed eerste halfjaar gedraaid. Naar aanleiding van de resultaten geeft AR een extra korting op het mengvoer en de gewasbeschermingsmiddelen.

Alle vier de pijlers van AR – voer, plant, op- en overslag, en winkels – hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat. De negen Welkoopwinkels die onder het beheer van AR vallen hebben opnieuw boven begroting gedraaid.

In het eerste halfjaar van 2021 liet AR in een krimpende markt een autonome groei zien en wist zo een positieve voeromzetontwikkeling te realiseren. Deze ontwikkeling was zowel bij rundvee, varkens als pluimvee te zien.

Grondstoffen

Ook de hoge grondstoffenprijzen hebben AR niet belemmerd in de verkoop van mengvoeders. Door haar goede inkoopposities hoefde AR de stijging van de grondstoffenprijzen niet geheel door te berekenen.

In combinatie met het goede en consequente betalingsgedrag van de klanten van AR konden relatief scherpe kostprijzen worden gehanteerd. Tot slot betalen de investeringen in het productieproces zich in de huidige markt uit.

Korting  

Naar aanleiding van de resultaten geeft AR een extra korting op het voer en de gewasbeschermingsmiddelen. De afnemers van AR Voer en AR Biologisch ontvangen vanaf 30 augustus 2021 tot en met week 3 in 2022 een extra korting van 7,50 euro per ton op de eigen geproduceerde mengvoeders in bulk.

De afnemers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen een prijsreductie van 2% tegemoet zien over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen in de periode van 2 januari 2021 tot en met 28 augustus 2021. Op deze manier profiteren afnemers van AR direct mee van het goede resultaat.

Lees ook: AgruniekRijnvallei zet meer voer af in 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback