Ga naar hoofdinhoud

Maintenance Next opnieuw uitgesteld

Door de onzekerheid rondom corona heeft de organisatie van Maintenance Next besloten de vakbeurs, die gepland stond van 25 tot en met 27 januari 2022, niet door te laten gaan. In plaats daarvan zal de beurs van 18 tot en met 20 april 2023 worden gehouden.

De pandemie speelt de organisatie al langer parten: Rotterdam Ahoy was genoodzaakt de vakbeurs al 2 keer eerder te verplaatsen door de aanhoudende maatregelen. Een keuze die volgens de organisatie wel gemaakt moest worden, om de kwaliteit, voor alle exposanten, bezoekers, partners en betrokkenen, te kunnen garanderen. Met de nieuwe datum zal de vakbeurs de traditionele cyclus weer oppakken.

“De grote vraag was: kunnen wij een product neerzetten waar wij achter staan?”, zegt Pieter Bas Dujardin, beursmanager van Maintenance Next. “Na die vraag binnen het team te hebben gesteld, zijn wij met de markt in gesprek gegaan. Het antwoord was geen volmondig ja. Dat is heel pijnlijk. We zijn er al zó lang mee bezig en keken er naar uit de markt weer live te ontvangen/ontmoeten.”

Onzekerheden

Het verlengen van de huidige maatregelen en de onzekerheid rondom de opkomst van de omikron-variant maken het organiseren van een beurs er niet makkelijker op en roept tegelijkertijd bij exposanten veel vragen op. “Niemand weet hoe eind januari de vlag erbij hangt. Het is een gezamenlijk probleem. Je merkt dat exposanten er verschillend in stonden. De een had er nog altijd zin in, al zouden er minder bezoekers komen. Een ander had zijn vraagtekens en een enkeling trok zich terug”, aldus Dujardin.

Ondanks dat het met de huidige maatregelen wel is toegestaan om een vakbeurs te houden, heeft Rotterdam Ahoy het lastige besluit genomen om niet door te gaan. Dujardin legt uit: “Wij hebben een verantwoordelijkheid richting onze exposanten. Wij willen voorkomen dat ze teleurgesteld zijn in het aantal bezoekers en dat ze te maken krijgen met financiële verplichtingen vanwege de afgelasting. Daarom communiceren wij dit tijdig.”

Lees ook: Slimme machines op Maintenance Next

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Abonneer je nu op de nieuwsbrief

 
Feedback