Steekwoord archief: eiwitten

  • eiwitteelt

    ‘Wereld te voeden met alleen plantaardige voeding’

    Er worden voldoende plantaardige eiwitten geproduceerd in de wereld om de wereldbevolking te voeden. Dat stelt Stacy Pyett, programmamanager Proteins for Life op de website van Wageningen University. Pyett coördineert onderzoek naar de eiwittransitie, waaronder de overgang naar een meer plantaardig dieet in westerse landen.… Lees verder →

  • Nutreco lanceert prijs voor excellente jonge onderzoekers

    Nutreco komt met een prijs voor het meest veelbelovende onderzoek door promovendi en postdoctorale studenten die wereldwijd werkzaam zijn in de dier-, aquacultuur- en veterinaire wetenschappen. Deze ‘Young Researchers Prize’ wordt toegekend aan het meest veelbelovende onderzoek door promovendi en postdoctorale studenten die wereldwijd werkzaam… Lees verder →

  • Koning opent insectenkwekerij Protix

    Koning Willem-Alexander heeft in Bergen op Zoom de insectenkwekerij van Protix officieel geopend. Tijdens het bezoek ontmoette de koning diverse experts, ondernemers en CEO’s uit de agrifoodwereld. Centraal tijdens de opening stond de transitie van het voedselsysteem naar een toekomst waarin mensen kunnen blijven genieten van lekker eten met een… Lees verder →

  • Kringlooplandbouw in uitvoering

    AgroProeftuin de Peel groeit dit jaar naar 14 praktijkproeven op de proeflocatie aan de Middenpeelweg. “Hier is kringlooplandbouw in uitvoering”, zegt Marnix Bakermans, burgemeester van de gemeente Landerd. Bakermans, namens de regio bestuurlijk trekker van de transitie van de landbouw, sloeg het eerste piketpaaltje in… Lees verder →

  • ‘Markt voor vleesvervangers wint snel terrein’

    Door de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten is de markt voor vleesvervangers de afgelopen vijf jaar met 12 procent gegroeid. Dit blijkt uit een rapport van ABN Amro. Het productaanbod neemt toe en dat geldt ook voor de investeringen. Hierdoor verwacht ABN Amro de… Lees verder →

  • De fusie maakt Barentz sterk op het gebied van dierlijke eiwitten

    ‘Importsoja vervangen met oog voor eiwitkwaliteit’

    Bij het zoeken naar alternatieve eiwitrijke gewassen zoals veldbonen, moet de eiwitkwaliteit en de nutritionele behoefte van vee niet vergeten worden. Volgens Fefac moet er rekening worden gehouden met zaken als eiwitconcentratie, verteerbaarheid en aminozuurgehalte. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw. Eind dit… Lees verder →

  • Nieuw lectoraat HAS: Nieuwe eiwitten, insecten en vis

    Olga Haenen, senior onderzoeker bij Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad,  is sinds 1 januari 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig (INVIS). Het lectoraat gaat de komende jaren werken aan veterinair gezonde, duurzame en (voedsel)veilige kweeksectoren van… Lees verder →

“Actuele reportages helpen mij bij het zoeken naar nieuwe kansen in de markt.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Juul Jenneskens de voor abonnees gratis dossiers in de webshop van De Molenaar.

“Dankzij De Molenaar weet ik precies wat er in de branche speelt. En wat handig dat dat altijd en overal digitaal kan.”

Haal ook meer uit uw abonnement!

Ontdek net als Niels Claassen het gemak van het online archief van De Molenaar. Gratis en exclusief voor abonnees.