Steekwoord archief: eiwitten

  • Koning opent insectenkwekerij Protix

    Koning Willem-Alexander heeft in Bergen op Zoom de insectenkwekerij van Protix officieel geopend. Tijdens het bezoek ontmoette de koning diverse experts, ondernemers en CEO’s uit de agrifoodwereld. Centraal tijdens de opening stond de transitie van het voedselsysteem naar een toekomst waarin mensen kunnen blijven genieten van lekker eten met een… Lees verder →

  • Kringlooplandbouw in uitvoering

    AgroProeftuin de Peel groeit dit jaar naar 14 praktijkproeven op de proeflocatie aan de Middenpeelweg. “Hier is kringlooplandbouw in uitvoering”, zegt Marnix Bakermans, burgemeester van de gemeente Landerd. Bakermans, namens de regio bestuurlijk trekker van de transitie van de landbouw, sloeg het eerste piketpaaltje in… Lees verder →

  • ‘Markt voor vleesvervangers wint snel terrein’

    Door de verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten is de markt voor vleesvervangers de afgelopen vijf jaar met 12 procent gegroeid. Dit blijkt uit een rapport van ABN Amro. Het productaanbod neemt toe en dat geldt ook voor de investeringen. Hierdoor verwacht ABN Amro de… Lees verder →

  • De fusie maakt Barentz sterk op het gebied van dierlijke eiwitten

    ‘Importsoja vervangen met oog voor eiwitkwaliteit’

    Bij het zoeken naar alternatieve eiwitrijke gewassen zoals veldbonen, moet de eiwitkwaliteit en de nutritionele behoefte van vee niet vergeten worden. Volgens Fefac moet er rekening worden gehouden met zaken als eiwitconcentratie, verteerbaarheid en aminozuurgehalte. Dat meldt het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw. Eind dit… Lees verder →

  • Nieuw lectoraat HAS: Nieuwe eiwitten, insecten en vis

    Olga Haenen, senior onderzoeker bij Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad,  is sinds 1 januari 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig (INVIS). Het lectoraat gaat de komende jaren werken aan veterinair gezonde, duurzame en (voedsel)veilige kweeksectoren van… Lees verder →

  • De fusie maakt Barentz sterk op het gebied van dierlijke eiwitten

    Barentz neemt Servisch Soforebo over

    Barentz International heeft de overname aangekondigd van het Servische Soforebo. Volgens Barentz wordt met de overname de functionele eiwitportefeuille van Barentz versterkt en vergroot het marktaandeel van het bedrijf in de Balkan. Soforebo werd opgericht in 1993 en werd al snel de marktleider in de… Lees verder →

  • trade agreement

    Europees Parlement werkt aan onafhankelijk eiwittenplan

    Het Europees Parlement wil met een ontwerpresolutie de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten in de Europese Unie een nieuwe boost geven. Gelijktijdig met de resolutie wil het een aanzet geven tot een concrete uitwerking. Dat meldt het Vlaams Infocentrum Land- en tuinbouw. Via het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid… Lees verder →

  • De fusie maakt Barentz sterk op het gebied van dierlijke eiwitten

    Lancering Protein Cluster voor ‘groene’ eiwitten

    Tijdens de Food Valley Summit Green Proteins op 11 oktober vond de lancering plaats van The Protein Cluster, een samenwerking van de provincies Gelderland en Overijssel, Food Valley NL en Oost NL. The Protein Cluster (TPC) zal fungeren als internationaal centrum voor ondernemers in de… Lees verder →

  • De fusie maakt Barentz sterk op het gebied van dierlijke eiwitten

    Varentje Azolla te gebruiken als veevoer

    Promovendus Paul Brouwer van de Universiteit Utrecht deed onderzoek naar het drijvend varentje Azolla (kroosvaren) als potentieel duurzaam gewas voor de productie van voedsel, brandstoffen of materialen. Uit zijn onderzoek kwam naar voren dat Azolla prima geschikt is als veevoer en als grondstof voor biodiesel… Lees verder →